Proizvodi

 
 

Lima Corporate

SMR

Klinički dokazano Lima SMR Modularni sistem omogućava izbor ramene proteze bez obzira da li se radi o prelomu, totalnom ramenu, reverznom ramenu ili reviziji. Na osnovu dobro dokazane zaključavajiće tehnologije na uobičajni humeralni stem može se montirati telo za prelom, totalno anatomsko rame ili obrnuto odnosno reverzno telo u zavisnosti od patologije pacijenta. Modularnost na glenoidnoj strani se postiže korišćenjem pločice od legure titanijuma, sa centralnim klinom za početnu stabilnost i dva šrafa za potpunu fiksaciju. U situaciji totalnog ramena koristi se polietilen glenoidna čaura zaključana preko metalne pločice koja artikuliše sa glavom humerusa. U situaciji obrnutog odnosno reverznog ramena koristi se dvostrani konus za blokiranje ekscentrične ili centralne glenosfere na metalnu pločicu.

REVERZNI HP 
 
 SMR Reverzni HP sistem je dizajniran da koristi iste cementne ili bescementne stemove kao anatomsku SMR. Reverzno proksimalno telo je dostupan sa HA obloženom osnovnom verzijom ili traume verzija sa probijenim završetkom i rupe za šivanje preostalog mekog tkiva. Tri debljine lajnera od kobalt-hroma su dostupni za podešavanje napetosti mekog tkiva, kao i humeralni produžetak kada je potrebna veća napetost. Glenosfera je dostupana ili u standardnoj verziji centralno postavljen ili ekscentrično koja omogućava centar rotacije niže, da bi se otklonio problem krckanja. Oni su povezani na metalnu pločicu koristeći dvostruku (Ender) konusnu zaključavajuću tehnologiju. Dizajn Reverznog (obrnutog) rame je dodatno razvijen da ne bi došlo do učestalog krckanja i kako bi očuvala kliničke dokaze Biomehaničkog reverznog ramena pomoću unakrsno povezanog polietilena na glenosferu i kobalt-hroma na humeralni lajner. To može dovesti do kontakta izmeču CoCr lajnera i vrata lopatice u adukciji ali u porečenju sa polietilenskim lajnerom to neće generisati poli krhotine koje mogu dovesti do osteolize. Zbog toga su ukupni faktori koji utiču na stvaranje krckanja skapule smanjeni. Mogućnost korišćenja 40 mm ili 44 mm polietilenske glenosfere omogućava se veći opseg pokreta i veća stabilnost nego kod manjih glenosfera. Ispresecani dizajn glenosfere u kombinaciji sa tankom pločom legure titanijuma omogućava da se ovi implanti koriste u manjoj anatomiji nego tradicionalno veće glenosfere.

REVERZNI SMR reverzna odnosno obrnuta proteza je dizajnirana da se koristi sa cementnim i bescementnim stemovima SMR anatomskog sistema. Reverzno Humeralno telo se proizvodi sa premazom hidroksiapatita (HA) u osnovnoj verziji implanta ili kao trauma sistem sa brušenom površinom i prolazom za hirurški konac radi pričvršćivanja mekih tkiva. Tri veličine UHMUPE su dostupne da bi se smanjio rizik od pojave krckanja lopatice, povećana ROM je zagarantovana. Umetak može biti orijentisan na različite pozicije na reverznom humeralnom telu. Glenosfere dolaze u veličinama počevši od 36mm u koncentričnom tipu. Ekscentrična verzija se može usmeriti u različitim pozicijama sa centrom rotacije ofseta 4mm od ose metalnog glenoida. Veza sa metalnim glenoidom zasniva se na tehnologiji dvostruke membrane, dodatno podržan od strane sigurnosnog šrafa.

ANATOMSKI
 
 anatomsko ”press fit” proksimalno telo se montira na odgovarajuće veličine stema više dimenzija, konveksna glenoidna ploča se ”press fit” tehnologijom uklapa u kost a potom stabilizuje sa 2 zavrtnja. Ukršteni polietilenski glenoidni lajner uskoči u glenoidnu ploču da bi ponovo rekonstruisao ležeću površinu. Sistem omogućava reviziji da preče u reverzni SMR sistem bez uklanjanja humeralnog stema ili glenoidne ploče.

TRAUMA 3 različite proksimalne telesne visine i proksimalni cementni ili bescementni stem dozvoljavaju ispravno podešavanje visine da odgovara prelomu humerusa, a otvori za konac u telu omogućavaju hirurgu da izabere najprikladniju tehniku osiguravajući mali tuberkulum nazad do stema. Raspon od 8 različitih modularnih ekscentričnih adaptera omogućava hirurgu da podesi ekscentričnost glave da bi dobio što bolju pokrivenost isečene kosti. Ako mali tuberkulum otkaže i glava bude pozicionirana visoko, SMR humeralni Implant može se promeniti u reverzni odnosno obrnuti SMR sistem bez skidanja stema.

RESURFING SMR-R humeralni ”resurfing” sistem je dostupan u više veličina kako bi odgovarao anatomiji pacijenta i standardne ili proširene glave ili ako je potrebno u situaciji matice rotirajućeg šrafa. Resurfirajuće glave imaju Titanijumski, plazma sprej premaz HA na njihovoj donjoj strani da bi se postigao brzi osteointegrativni rezultat stabilnosti. 2 veličine modularnog stema su pričvršćene za resurfirajuće glave sa tehnologijom konusnog zaključavanja omogućavajući fiksaciji da bude odgovarajuća za veličinu pacijenta. Potpuno kanuliran instrument sistem omogućava preciznu pripremu glave humerusa da bi se obezbedio približan položaj finalnog implantata sa smanjenom veličinom rimera omogućavajući dobru vidljivost.

REVIZIJA 
 
 SMR Revizija pruža niz dugih cementnih i bescementnih stemova da bi omogućila distalnu fiksaciju u reviziji i slučaju gubitak koštane mase. Modularni proksimalni humeralni sistem je takoče dostupan u teškim slučajevima gubitka koštane mase ili slučajevima traume. U slučaju gubitka koštanog glenoida kod reverznog ramena potrebno je koristiti glenoidnu ploču koja se zaključava u metalnu pločicu i vraća joj funkciju.

SMR
Lima Corporate - SMR

Proizvođač:

SMR

Lima Corporate
Limacorporate spa Via Nazionale 52 33038 Villanova di San Daniele del Friuli Udine-Italy www.limacorporate.com

 
 
 

Copyright © 1990-2010 Makler d.o.o. All Rights Reserved.

Developed by egOideas, Belgrade